A Járási Hivatallal kapcsolatos híreket az Önkormányzat/Járási Hivatal menüpontban olvashatják.A Vácrátóti Hírmondó
aktuális száma


Polgármesteri köszöntő PDF Nyomtatás E-mailSzeretettel köszöntöm Önt Vácrátót Község Önkormányzat hivatalos, megújult honlapján.
Célunk, hogy egyrészt az érdeklődők számára bemutassuk községünket, másrészt az oldalunkra látogatóknak mindig naprakész, hasznos információt és szolgáltatást nyújtsunk.

Vácrátót nevét először 1219-ben említi írott forrás. Könyves Kálmán uralkodása idején Itáliából lovagok érkeztek az országba. Közülük Rátót lovag (Ratold) kiemelkedő szolgálataiért kapott itt birtokot a királytól. Alakja községünk címerében is megjelenik.

Vácrátót nevezetes elsősorban az országos védettség alatt álló Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai és Botanikai Kutatóintézetéről, ugyanakkor a település neve hallatán biztosan van, akinek a rátóti csikótojás, valamint az erdőben a létrát keresztbe vivő rátóti legények (dal is szól róluk), jutnak az eszébe.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2000-ben, a magyar állam milleniumára kiadott Száz Magyar Falu Könyvesháza, nemes célú kötetsorozat kiválasztott települései között szerepeltünk mi is.

Ha teheti, látogasson el Vácrátótra és érezze jól magát nálunk.

Remélem, hogy az új weboldal elnyeri az Ön tetszését.


Tisztelettel:

Garamszegi Géza
polgármester

 

Keresés