Lakossági felhívás PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Vácrátót Önkormányzata a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően Vácrátót teljes közigazgatási területére elkészítteti Településképi arculati kézikönyvét (TAK), és ennek alapján megalkotja a településképi rendeletet (TKR).

 

A Településképi arculati kézikönyv (TAK) szemléletformáló, tájékoztató célt szolgál. A településépített és természeti értékeit mutatja be, kiemeli a sajátos karakterű településrészeket. Az arculati-, táji elemeiben, jellemzőikben egymástól eltérő területeket ismerteti. A meglévő településképi értékek megőrzése érdekében javaslatot tesz a településkép minőségi formálására vonatkozóan, valamint bemutat a településképhez illeszkedő építészeti elemeket.

A településképi rendelet (TKR) állapítja meg a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelmét, a településszerkezet, településkarakter, tájképi elemek és egyéb helyi adottságok alapján a településképi követelményeket, valamint a településképi szempontból meghatározó területeket.

Elsőként a TAK-ot kell elkészítenünk.

Milyen is lesz ez a kézikönyv?

A Miniszterelnökség és szakmai háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont elkészítette egy képzeletbeli település, Magyarszéphely településképi arculati kézikönyvét, amely mintaként az alábbi helyen érhető el: www.kormany.hu/download/f/5a/f0000/magyarszephely_tak.pdf

Vácrátót településképi arculati kézikönyvét hasonló módon kell elkészítenünk.

Jelenleg az előkészítés folyamata zajlik, amely során a partnerségi egyeztetés szabályai szerint a partnerek (érintett lakosság, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek, valamint vallási közösségek) a készülő dokumentumokkal, előkészítésükkel kapcsolatban észrevételeket, javaslatot tehetnek.

Nevük és lakcímük megadása mellett megtehetik ezt postai levélben (Vácrátót Község Önkormányzata, 2163 Vácrátót, Petőfi tér 3.), vagy elektronikus levélben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) 2017. november 27-ig.

 

Vácrátót, 2017. november 15.

   Köszönettel: Spiegelhalter László sk.

polgármester

 

Vácrátóti Hírlevél!

Iratkozzon fel és értesüljön elsőként legfrissebb híreinkről!

Keresés